360º Seascape

Van 5 februari tot en met 30 april is de audio visuele installatie 360º/Seascapes te zien. Deze installatie is een samenwerking van het duo Strijbos van Rijswijk met Rob Moonen. Voor de Hilvaria Studio’s ontwikkelde dit drietal een expanded sound-cinema installatie die de gehele ruimte van de studio innneemt.

Het Ei van de Hilvaria Studio’s is als zogenaamde ‘fully surround infinity curve’ gebouwd. Het is een ruimte die zowel visueel als akoestisch prikkelend werkt op de zintuigen van bezoekers.

De bijzondere visuele en akoestische kwaliteiten van deze ruimte inspireerden Strijbos van Rijswijk en Moonen om een nieuwe variant van de oorspronkelijke 10 kanaals installatie te ontwikkelen.

Journalist René van Peer over 360º/Seascapes: “De installatie biedt steeds andere perspectieven op de zee. Een onmetelijke kracht die kan breken en doden, de omvang die menselijke proporties ver te boven gaat, de kalmerende werking van steeds aanrollende golven. Het bijzondere effect van 360º/Seascapes is gestoeld op de suggestieve combinatie van beeld en geluid. De beelden doen je geloven dat je aanrollende golven hoort, terwijl het om elektronisch samengestelde en bewerkte ruis gaat. Anderzijds sturen de klanken je ervaring van de beelden. Ze vullen je met gevoelens van warmte en rust, maar ook met angst en onbehagen. Die werking wordt versterkt doordat de installatie je omringt als een landschap. Wat je ziet en wat je hoort beweegt zich door de ruimte. Je hebt steeds de neiging je om te draaien, alert op wat er om je heen kan gebeuren. Je kunt 360º/Seascapes niet passief ondergaan. Het is een installatie die je op het puntje van je stoel houdt.”

In de overige ruimtes van de Hilvaria Studio’s worden fotowerken van Rob Moonen uit de serie ‘Infinite Loop’ getoond en Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk tonen in de buitenruimte het werk 'Quiver #1' dat met Paul van Rijswijk tot stand kwam.

  • Opening16.00-18.00 uur
  • Entree€ 7,50 (inclusief consumtiebon)
  • Duur5 februari tot en met 30 april 2017
  • Openelke zondag van 11.00 tot 17.30 uur
naar de agenda