Benefietconcert voor Stichting Ibhongo

Benefietconcert voor Stichting Ibhongo

Afrikamuziekmiddag voor het hele gezin Met optredens van:

Cunene, afrokoor uit Tilburg

Djembasa, djembégroep uit Breda.

Cunene is een koor dat meerstemmige liederen zingt uit verschillende Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen.De inspirerende dirigent is Boaventura "Bobby" Gouveia. De muziek is ritmisch en energiek. De koorleden zingen vanuit de buik en het hart, zonder bladmuziek. "Cunene" is de naam van de belangrijkste rivier van Angola, het geboorteland van de dirigent. Het woord betekent "groots", en zo klinkt het ook als het koor zingt!

Djembasa is een enthousiaste djembé groep, opgericht door een groepje oud- leerlingen van Ponda ‘O Brian. Ze spelen originele Afrikaanse ritmes, maar geven daar wel een eigen draai aan. Bovendien spelen ze eigen werk gebaseerd op de traditionele Malinke muziek.

De opbrengst is voor Stichting Ibhongo.

Ibhongo betekent "trots" St. Ibhongo ondersteunt jonge kinderen in een township in Zuid Afrika. De Stichting ondersteunt 2 pleegzorghuizen en helpt mee aan de realisering van de bouw van goede crèches en opleidingen voor vrouwen in de crèches. De stichting is januari 2012 opgericht door 2 inwoners van Goirle, Germa Zeijen en Con van Zundert, na een bewogen bezoek aan Zuid Afrika. St. Ibhongo probeert de jonge kinderen in township Masiphumelele weer trots te laten zijn op zichzelf en hun omgeving.

Informatie

  • Datum2 november 2014
  • Aanvang14.30 uur ( zaal open om 14.00 uur)
  • Entree€7,50 voor volwassenen (inclusief koffie/thee)
  • Entree (kinderen)€2,00 kinderen van 4-12 jaar (inclusief glaasje ranja
  • Meer info stg.Ibhongowww.stichtingibhongo.nl

Tijdens het concert kunnen de kinderen knutselen in "Afrikaanse stijl".

naar de agenda