concert KlarinetNsemble met hoornist Fons Verspaandonk

Op zondag 30 september keert Fons Verspaandonk even terug op het oude nest. Dan geeft het KlarinetNsemble, bestaande uit zo’n 20 klarinettisten, een concert met als hoogtepunt het Hoornconcert no. 2 van Wolfgang Amadeus Mozart, met Fons als solist.

Fons groeide op in Hoge Mierde en leerde de beginselen van hoorn spelen op de Muziekschool Hilvarenbeek e.o. Vervolgens studeerde hij aan het Brabants Conservatorium en sinds 2004 is hij hoornist in het Koninklijk Concertgebouworkest.
Mozart schreef het stuk voor hoorn en symfonieorkest. Dat de rol van het symfonieorkest nu wordt overgenomen door een klarinet-ensemble is uitzonderlijk, maar goed mogelijk, vooral omdat dit ensemble de hele klarinetfamilie vertegenwoordigt, van hoog tot laag. Trouwens, de klarinetfamilie is de enige groep instrumenten waarmee zoiets kan. Het arrangement is van Maarten Jense.

Op het programma staan ook werken van Igor Stravinsky, Jan Van der Roost en Maarten Jense zelf.  Boeiende stukken die het ensemble voor het eerst uitvoert.
Wij verwelkomen u graag.

 

 

 

 

 

 

  • aanvang:14:30u
  • Entree 12 euro (t/m 16 jaar 6 euro)

kaartjes:via kaartjes@klarinetNsemble.nl, bij Primera Peter Swaanen, Hilvarenbeek en aan de zaal voor het concert.

naar de agenda