opening tentoonstelling garden scene - Sabine Timmermans

Van 16 oktober 2016 tot en met 29 januari 2017 is in Hilvaria Studio's te Hilvarenbeek de tentoonstelling 'Garden Scene' van Sabina Timmermans te zien.
Opening zondag 16 oktober 16.00-18.00 uur

Met nieuwe schilderijen, tekeningen, video en een spiegel-installatie reflecteert Sabina Tm op de betekenis die de mens geeft aan de natuur.

De titel Garden Scene verwijst naar een vergelijking van de natuur met een tuin. De tuin als ultieme combinatie tussen natuur en menselijk bewustzijn, waarbij het landschap betekenis krijgt binnen een kader. Dat kader en daarmee ook de betekenis van een tuin kan zowel fysiek als conceptueel zover opgerekt worden, dat zelfs het ongerepte, het onbekende, ofwel het 'andere', wat menig mens zoekt in de natuur, zich binnen de kaders van een tuin bevindt.

De tentoonstelling is een weerslag van het onderzoek dat Sabina Timmermans afgelopen winter deed naar de ambivalente verhouding tussen mens en natuur tijdens haar residentie in Künstlerhaus Bethanien in Berlijn. De 'Botanische Garten und Botanisches Museum Berlin-Dahlem' was daarbij uitgangspunt. Voor het eerst toont ze naast schilderijen ook ander werk. Voor het Ei in Hilvaria Studio's ontwierp ze een installatie met grote spiegels die de verbeelding over de tuin, dan wel het ongerepte, prikkelt en tot nadenken stemt.

Sabina Timmermans woont en werkt in Tilburg. In 2007 studeerde ze af aan de HKU. Regelmatig exposeert ze in binnen- en buitenland. Dit jaar verbleef ze 4 maanden als resident in Künstlerhaus Bethanien, ondersteund door het Mondriaanfonds. Haar werk wordt sterk beïnvloed door de vraag welke metaforische en symbolische betekenissen de mens geeft aan de natuur.
www.sabinatimmermans.nl

Spin Echo reageert met de performance 'The Now machine' op het werk van Sabina Timmermans. The Now machine vergt het uiterste niveau van concentratie bij de uitvoerders en creëert daardoor een atmosfeer waarin alle overbodige denkprocessen worden uitgeschakeld. Ze verplicht de performers in het hier en nu te komen en tracht hetzelfde te bereiken bij de toeschouwer.
www.spinecho.net

Rebecca Nelemans, kunsthistorica en bekend van o.a. de kunstenaarsgesprekken in Museum De Pont, gaat in gesprek met Sabina.
www.rebeccanelemans.nl

T.R.A.S.H. treedt op met het nieuwe project Mein Liebling.
Tijdens het project creëert choreografe Kristel van Issum een serie gelaagde performances op live muziek van de Antwerpse band DAAU. In verschillende hoofdstukken en op verschillende locaties vertelt ze intieme verhalen die verwijzen naar de broze schoonheid van het leven.
www.trashweb.nl

  • entree€7,50 (+consumptiebon)

Openingsprogramma: 16.00u openingsperformance van Spin Echo, 16.30u Rebecca Nelemans gaat in gesprek met de kunstenaar, 17.30u T.R.A.S.H. met 'Mein Liebling'

Zondagcafé geopend tot 20u - heerlijke maaltijden uit eigen keuken.

naar de agenda