Matangi Quartet

Het Matangi Quartet komt naar Hilvaria Studio’s! 
Voor het tienjarig bestaan van Hilvaria Studio’s en Hilvaria Studio’s Foundation is een bijzonder concert gepland van het Matangi Quartet.

Matangi Quartet

Het Matangi Quartet werd opgericht in 1999, tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. In 2003 voltooide Matangi de tweejarige voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet). In het kader van de academie kreeg het Matangi Quartet les van wereldberoemde musici waaronder de leden van het Amadeus Kwartet. Verder werd het kwartet enkele jaren intensief begeleid door Henk Guittart (altviolist Schönberg Kwartet).

Het kwartet ontving verschillende prijzen en valt op door avontuurlijke cross-over-projecten en trad ondermeer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans, jazzpianist Michiel Braam, DJ Kypski, jazzvocalisten Mathilde Santing en Renske Taminiau, singer songwriters Lori Lieberman en Tom McRae. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen.

Matangi met Beethoven in Hilvarenbeek

De afgelopen jaren heeft het kwartet zich verdiept in de 16 strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven en zal dit seizoen al deze kwartetten dan ook uitvoeren. In Hilvarenbeek zullen de Matangi’s de eerste twee kwartetten op. 18/1 en 18/2 ten gehore brengen, aangevuld met de contrapuntische Adagio en Fuga van W.A. Mozart. Primarius Maria-Paula Majoor heeft een bijzondere band met Hilvarenbeek, waar ze met haar familie veel tijd doorbracht vlakbij de Hilvaria Studio’s: ‘Ik kijk ernaar uit om na twintig jaar weer terug te keren naar de plek waar ik zoveel heerlijke weekenden en vakanties heb meegemaakt.’

Informatie

  • DatumZondag 14 september
  • Aanvang14.00 uur
  • Entree€15,00 inclusief kop koffie of thee

Kaarten reserveren via info@hilvariastudios.nl

naar de agenda