tentoonstelling 'Garden Scene' van Sabina Timmermans

Met nieuwe schilderijen, tekeningen, video en een spiegel-installatie reflecteert Sabina Tm op de betekenis die de mens geeft aan de natuur.

De titel Garden Scene verwijst naar een vergelijking van de natuur met een tuin. De tuin als ultieme combinatie tussen natuur en menselijk bewustzijn, waarbij het landschap betekenis krijgt binnen een kader. Dat kader en daarmee ook de betekenis van een tuin kan zowel fysiek als conceptueel zover opgerekt worden, dat zelfs het ongerepte, het onbekende, ofwel het 'andere', wat menig mens zoekt in de natuur, zich binnen de kaders van een tuin bevindt.

De tentoonstelling is een weerslag van het onderzoek dat Sabina Timmermans afgelopen winter deed naar de ambivalente verhouding tussen mens en natuur tijdens haar residentie in Künstlerhaus Bethanien in Berlijn. De 'Botanische Garten und Botanisches Museum Berlin-Dahlem' was daarbij uitgangspunt. Voor het eerst toont ze naast schilderijen ook ander werk. Voor het Ei in Hilvaria Studio's ontwierp ze een installatie met grote spiegels die de verbeelding over de tuin, dan wel het ongerepte, prikkelt en tot nadenken stemt.

Sabina Timmermans woont en werkt in Tilburg. In 2007 studeerde ze af aan de HKU. Regelmatig exposeert ze in binnen- en buitenland. Dit jaar verbleef ze 4 maanden als resident in Künstlerhaus Bethanien, ondersteund door het Mondriaanfonds. Haar werk wordt sterk beïnvloed door de vraag welke metaforische en symbolische betekenissen de mens geeft aan de natuur.
www.sabinatimmermans.nl

  • laatste dag29 januari 2017

Iedere zondag gratis te bezoeken van 11-17.30 uur

naar de agenda