Tentoonstelling Ja, Natúúrlijk!

Kunstbalie organiseert onder titel 'Ja, Natúúrlijk!' een mediakunst tentoonstelling met bijbehorend educatief programma. Tien speciaal geselecteerde kunstwerken laten elk op een eigen manier de relatie tussen kunst en natuur zien. Kunstenaars spelen graag met de natuur. Ze veranderen de werkelijkheid of proberen zelfs als nieuwe scheppers op te treden.

'Ja, Natúúrlijk!' is niet alleen voor de leerlingen ontwikkeld. Door het eigentijdse karakter van de werken is de tentoonstelling voor jong en oud interessant.

Hilvaria Studio's verwelkomt u dan ook graag om mee te genieten van deze tentoonstelling. Groepen 7 en 8 van diverse scholen uit Hilvarenbeek zullen op afspraak de tentoonstelling bezoeken. Tijdens de Zondagcafé's is de tentoonstelling geopend voor alle publiek. Breng je broertjes, zusjes, kinderen of kleinkinderen mee!

Ja, natúúrlijk! is een interactieve mediakunsttentoonstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Voor de tentoonstelling selecteerde Kunstbalie bijzondere mediakunstwerken en ontwikkelde bijbehorende educatie. Negen mediakunstwerken laten elke op een eigen manier de relatie tussen kunst en de natuur zien. Kunstenaars spelen graag met de natuur. Ze veranderen de werkelijkheid of proberen zelfs als nieuwe scheppers op te treden. 

Via het KunstSelect programma (door Kunstbalie bemiddeld en geselecteerd landelijke kunstaanbod voor samenwerkende scholen) gaan in 2016 meer dan 1000 leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs in groepjes op onderzoek uit. Ja, natúúrlijk! is een vakoverstijgende ontdekkingstocht naar natuurverschijnselen, nieuwe technieken en creativiteit. 

Kunstbalie vindt het belangrijk dat leerlingen kennis maken met echte kunst. Mediakunst is een toegankelijke kunstvorm en stelt leerlingen in staat om op een speelse manier op techniek en natuurlijke inspiratiebronnen  van de kunstenaars te reflecteren. Door het brede thema en de unieke kunstwerken van Ja, natúúrlijk! is deze niet alleen voor de leerlingen interessant, maar voor kinderen en volwassen van alle leeftijden. 
 

naar de agenda