tentoonstelling LIQUID-GOLD-RANDOM-PLAYER | Jef Faes

LIQUID-GOLD-RANDOM-PLAYER | Jef Faes

De sculpturen van Jef Faes zijn gevuld met leegte. Zijn werken wekken de indruk gewichtsloos te zijn en bezitten een natuurlijke schoonheid waarin je je als toeschouwer gemakkelijk kunt verliezen.

Voor Jef betekend het werk een onaflatende zoektocht naar formele gelijkenissen tussen micro- en macrokosmos en de beschouwer kan het werk dan ook op verschillende manieren benaderen: als op zichzelf staande eenheden of als projecties van iets dat veel groter is dan wij zelf. Door een interactie met bijen, natuurlijke architecten bij uitstek, aan te gaan geeft Faes zijn werk voor een deel uit handen. Bijenkolonies worden ondergebracht in zijn sculpturen en bouwen daar hun honingraten. Door de samenwerking met de dieren maakt hij zich als kunstenaar afhankelijk van het natuurlijke proces dat de bijen inbrengen.

Voor het mobiele installatieproject 'Liquid-Gold-Random-Player' heeft Faes een systeem gecreëerd waarbij de sculptuur in verschillende richtingen kan draaien. De bijen passen daarbinnen hun bouwstructuur voortdurend aan volgens de wetten van hun natuur. De installatie zal in het bijzijn van publiek door Jef in samenwerking met imker Ad Vester voor het eerst geactiveerd worden.

  • expositie17 mei tm 30 augustus 2015
  • entreegratis
  • Opening (entree)17 mei 2015, 12.00 uur

Ieder zondag te zien van 11.00-17.30 uur m.u.v. 2,9, 16 augustus (vakantiesluiting)

naar de agenda