Zondagkunst 70 met aansluitend nieuwjaarsreceptie

Hilvaria Studio's | Foundation vierde in 2014 zijn 10-jarig bestaan met het jubileumprogramma 'Kunst van de ruimte'. Het jaar 2015 wordt ingeluid met de laatste in deze reeks, de tentoonstelling 'Architectonische Constructies' van Frank Havermans.

De 70e editie van Zondagkunst staat niet alleen in het teken van deze tentoonstelling, maar er wordt ook afscheid genomen van onze curator Jan Doms, die tien jaar lang met hulp van velen het programma van de Foundation heeft bepaald en verzorgd.

Aansluitend op het programma Zondagkunst begint onze traditionele nieuwjaarsreceptie, een mooie gelegenheid voor kunstenaars en kunstliefhebbers om elkaar te ontmoeten. 

11 jan 2015 - aanvang 11.00 u (entree 5,=)
Gast: Frank Havermans | Optreden: Ad Maas
Let op ! aansluitend 13.00 u nieuwjaarsreceptie

Architectonische Constructies - Frank Havermans
Te zien in Grote Fotostudio en Leuvenzaal t/m 8 mrt

10 jaar gulden doorsnede Zondagkunst - Paul Bogaert
11 jan. te zien in minibioscoop hulpkeuken Leuvenzaal

10 jaar Hilvaria Studio's | Foundation documentair
Jan Doms - sculptuur | architectuur documentair
Te zien op omloop Regiekamer t/m 8 mrt

Architectonische Constructies - Frank Havermans

Frank Havermans (1967) construeert met eenvoudige middelen complexe ruimtelijke structuren. De schaal daarvan loopt uiteen, van meubels en interieurs tot complete bouwwerken. Hij werkt op het snijvlak van sculptuur en architectuur. Zijn werk was o.a. vertegenwoordigd op de 7e Architectuur Biënnale van São Paulo (2007) en in 2012 op de Hong Kong Biënnale voor Urbanisme en Architectuur.
In de Leuvenzaal wordt een selectie getoond van zijn tekeningen en schetsontwerpen (maquettes) voor objecten in de openbare ruimte en bouwwerken.
In de Grote Fotostudio is de urbane installatie TOFUD # opgebouwd. Een installatie die hij ontwikkelde in 2010 voor het Virtueel Museum Zuidas in Amsterdam.
In 2010 bracht NAi Uitgevers/Pubishers een prachtig boek uit over het werk van Frank Havermans met tekstbijdragen van Aaron Betsky, Jos Bosman, Charles Esche en Linda Vlassenbrood. ISBN 978-90-5662-701-0.

Ad Maas, componist, dirigent en creatief denker

Voor Tilburg Ontwerp + Design Eindhoven in het Designhuis DDW 2014, maakte Ad Maas twee speciale composities voor het daar tentoongestelde Wortelklavecimbel van John Körmeling, die voor dit instrument een nieuw toonsysteem ontwierp. Maas speelde twee minimal music composities 'Wortel 1' en 'Wortel 2' tijdens het avondprogramma 'Speakerscorner'. Van Körmeling mochten ze niet langer duren duren dan 1 minuut, want zo zei hij: " Het is meestal niet om aan te horen, ha, ha." Welnu, het spel van Maas bleek een aangename verrassing op te leveren. Of het mogelijk is het Wortelklavecimbel naar de Studio's te halen, is niet zeker omdat het zich momenteel nog in Brussel bevindt. In het andere geval zal Ad Maas voor de gelegenheid gemaakte composities, geïnspireerd door de installatie, tekeningen en maquettes van Frank Havermans op de vleugel ten gehore brengen.

10 jaar Hilvaria Studio's | Foundation

Ter afsluiting van het jubileumjaar is een beknopt documentair overzicht samengesteld over 10 jaar kunstprogramma van de Foundation. Dit overzicht is te zien op de omloop (1e verdieping) van de Regiekamer.

Jan Doms

Bij gelegenheid van het afscheid van jan Doms als curator van Hilvaria Studio's | Foundation is de documentaire tentoonstelling over zijn werk als kunstenaar / ontwerper - destijds gemaakt voor de groepstentoonstelling Mallorca Translocal Meeting 2013 in Cultureel Centrum Can Gelabert Benissalem (ES) - eveneens te zien op de omloop van de regiekamer.

 

  • aanvang11.00
  • nieuwjaarsreceptie13.00
  • entree€5
naar de agenda