Zondagkunst 71 TABULA RASA

Hilvaria Studio's | Foundation vierde in 2014 zijn 10-jarig bestaan met de reeks 'Kunst van de Ruimte' en nam afscheid van curator Jan Doms. Tineke Schuurmans (kunstenaar | fotograaf) en Ad Roefs (architect | kunstenaar) nemen zijn rol over. Van achter de schermen zorgt Jan Doms voor zijn laatste tentoonstelling TABULA RASA met spannende jonge kunst van de Balearen - de 'Spaanse Lente'. 

Gasten: Pau Waelder & Fernando Gómez de la Cuesta
Optreden: Eric van der Westen - contrabas

TABULA RASA 22 mrt - 3 mei 2015
Centrale hal, Fotostudio, Leuvenzaal, omloop Regiekamer

TABULA RASA is de titel van de tentoonstelling over de jongste generatie kunstenaars die geboren en getogen is op de Balearen. Deze eilandengroep vormt een zelfstandige regio van Spanje met als hoofdstad Palma de Mallorca. Pau Waelder en Fernado Gómez de la Cuesta namen het initiatief tot deze reizende tentoonstelling, die van start ging in Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. Daarna werd deze expositie in de MUU Galleria in Helsinki (Finland) gepresenteerd en nu is deze te zien in Hilvaria Studio’s.

Waelder en Gómez hebben zich bij het samenstellen van de tentoonstelling laten leiden door de vraag of er vandaag de dag nog wel mogelijkheden zijn voor jonge kunstenaars om hun eigen plek te veroveren. De filosoof Jose Ortega y Gasset formuleert dat als volgt: “Elke generatie is gevangen tussen de erfenis van de vorige generatie en de noodzaak als nieuwe generatie een eigen kijk op de wereld manifest te maken.”

De tentoonstelling omvat bestaande werken en projecten die speciaal voor Hilvaria Studio’s gemaakt zijn. Naast beelden, schilderijen, fotografie en video zijn er zowel binnen als buiten diverse multi-disciplinaire installaties te zien. 

De deelnemende kunstenaars zijn: Irene de Andrés, Joan Bennàssar Cerdà, Arantxa Boyero, Lara Fluxà, Bel Fullana, Neus Marroig, Adrián Martinez, Jaume Orejuela, Julià Panadès, Albert Pinya, Tomás Pizá, Natxa Pomar, Cristòfol Pons, MariJo Ribas, Antònia del Río, Bartomeu Sastre, Isabel Servera, Javier Siquier, Las tAradas - Mariaema Soler en Marta Fuertes, Sara Tur.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met steun van Institut d’Estudis Baleàrics en Es  Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.

Eric van der Westen

Eric van der Westen (1963) begon al vroeg met gitaarspelen. Hij stapte over op bas, vormde zijn eigen popbands en speelde met overgave hard rock en new wave. Pas laat begon hij serieus muziek te studeren - contrabas - aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tijdens het laatste deel van zijn studie speelde hij al met jazz legendes zoals Willem van Manen en Paul van Kemenade. Vervolgens sloeg hij zijn vleugels uit naar Afrika.
Tegenwoordig beweegt hij zich in de Turkse Muziekcultuur, werd lid van The Sezen Aksu Acoustic Band en speelde daarmee over de hele wereld zoals in de Carnegie Hall New York en de Royal Albert Hall Londen.

Nu - na 10 jaar - speelt Eric van der Westen op zijn contrabas opnieuw in Hilvaria Studio's.

Tentoonstellingen
Naast de tentoonstelling TABULA RASA zijn er ook werken te zien in onze vaste opstellingen van J.H.J. van Melis, René Korten, Han Klinkhamer, Liliane Vertessen en Fred van Eldijk en buiten op de terrassn landart van Fabian Schalekamp.

Vooraankondiging
 

Tentoonstelling Jef Faes | opening 17 mei 2015

Voor hun eerste tentoonstelling kozen de nieuwe curatoren Tineke Schuurmans en Ad Roefs voor de Belgische kunstenaar Jef Faes. Als een onderzoeker gaat Faes de 'samenwerking' aan met bijen. De natuur stuurt de kunstenaar en de kunstenaar manipuleert de natuur. Macro- en microkosmos komen in deze tentoonstelling samen. 

  • datum22 maart 2015
  • aanvang11.00 uur
  • entree€5
naar de agenda