Zondagkunst: Linda Arts

Zondagkunst 12 januari 2020

Both Sides Now, Linda Arts

Het Mondriaanfonds heeft Linda Arts net een stipendium voor bewezen talent toegekend. Zo’n stipendium betekent een inhoudelijke erkenning van het werk en biedt een financiële ondersteuning die ingezet kan worden voor het verwezenlijken van plannen die anders misschien niet of minder gemakkelijk te realiseren zouden zijn. De op het eerste gezicht misschien rationeel ogende schilderijen en grafische werken in de tentoonstelling herbergen een wereld aan emoties, die je gaat voelen als je echt de tijd neemt om te kijken. Dan weten de werken je mee te voeren in bewegingen die Linda Arts door de vlakken en lijnen in subtiele gradaties van zwarten, witten en grijzen weet op te roepen.

Bij de Hilvaria Studio’s is tot en met 16 februari de tentoonstelling ‘Both Sides Now’ met schilderijen en grafisch werk van Linda Arts te zien. Op zondag 12 januari wordt de tentoonstelling uitgebreid met een wandprojectie in het Ei, ofwel de infinite space. Het is één van de ruimtes die de Studio’s tot zo’n bijzondere locatie maken.

Om 14:00 gaat Tineke Schuurmans met Linda Arts in gesprek over haar inspiratiebronnen. We nemen een kijkje in haar atelier en krijgen zicht op de dagen waarop ideeën zich tot kunstwerken ontwikkelen. We zullen het hebben over de rol van inspanning en ontspanning, natuur, muziek, boeken, wandelingen, Frankrijk, de hond, alleen kunnen zijn, haar kijk op leven en dood. Naast haar werk als kunstenaar is Linda ook initiator en curator van PIT (Project International Tilburg), curator bij PARK (Platform for Visual Arts) en docent. Werkzaamheden die verschillend zijn, maar elkaar ook aanvullen, elkaar zelfs nodig hebben. Haar professionele keuzes hebben geleid tot een internationale carrière en brengen haar ertoe op te komen voor het belang van abstracte kunst in het algemeen en voor zichzelf in het bijzonder.

De tentoonstelling is hierna nog te zien 2 februari 2020 met een ander nevenprogramma - en op afspraak via info@tinekeschuurmans.nl

Voor meer informatie over de kunstenaar: www.lindaarts.nl

  • Openingstijden Museumcafé 11:00 -18:00 uur
  • In gesprek met Linda Arts 14:00 uur
  • EntreeGratis
naar de agenda