Zondagkunst: Linda Arts

Zondagkunst 02 februari 2020

Both Sides Now, Linda Arts

Het is alweer de laatste zondagkunst ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Both Sides Now' van Linda Arts. De speciaal voor het Ei (infinite space) ontwikkelde projectie is op deze dag voor het laatst te zien.

Danser-performer Robin Werdler gaat tussen 14:00 en 16:00 in een aantal korte interventies de dialoog aan met het werk van Linda Arts.

Na de voorstelling zijn kunstenaar en danser nog aanwezig en kunt u met hen in gesprek gaan.

Indrukwekkende lichtprojectie

De indrukwekkende en met veel lof ontvangen lichtprojectie die Linda Arts speciaal voor het Ei (infinite space) ontwikkelde is op zondag 2 februari nog één maal te zien. Het meerduidige spel met de ruimte door pure licht-donker werking, wat in al het werk van Arts uitgangspunt is, wordt hier letterlijk gespeeld. Scherp van elkaar gescheiden veelhoeken suggereren ruimtes die op elkaar aansluiten. Binnen die ruimtes lopen licht en donker vloeiend in elkaar over. Ze buigen en strekken zich door tijd en ruimte heen, veranderend met elke stap die je als beschouwer zet.

In de hal en de Leuvenzaal worden schilderijen en werken op papier getoond. Een veertiental werken waren nog niet eerder op een tentoonstelling te zien. In de Regiekamer wordt een serie werken op papier getoond waarin grafische technieken zoals hout- en zeefdruk worden gecombineerd met potloodtekeningen, waardoor elk werk gelaagd en uniek is.
Hoe langer je naar het werk kijkt, hoe meer beweging er ontstaat. Wat eerst ruimte leek kan ineens op je af komen of omgekeerd. Het werk krijgt je in zijn greep.

Dansperformance: Robin Werdler 

Robin Werdler reageert met korte dansperformances op het werk van Linda Arts. Werdler is net afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie . Zij maakte o.a. een solo voorstelling geïnspireerd op de sensaties en emoties die zich in je binnenwereld afspelen. Zij borrelen op tot de oppervlakte om gehoord te worden en niet langer onderdrukt te zijn. In haar werk zoekt ze naar mogelijkheden om haar diepe emoties bloot te geven. Haar lichaam is het doek. Wat gebeurt er wanneer je belevingswereld je gestalte kleurt? Vormen vervagen, sensaties resoneren en perspectieven veranderen.

In de Kodakzaal besteden we aandacht aan het werk van Agnes Martin. door Linda Arts bewonderd en ervaren als een zielsverwant.

De tentoonstelling 'Both Sides Now' is ook nog op afspraak te zien tot en met 16 februari via info@tinekeschuurmans.nl 

Aankoop van werk is mogelijk.

  • Openingstijden Museumcafé11:00 - 18:00 uur
  • Robin Werdler 14:00 - 16.00 uur
  • EntreeGratis
naar de agenda