Kunst

Kunst - Expositieruimte

Het is de ambitie van Hilvaria Studio’s om een podium te bieden aan kunst en cultuur om zo een breed publiek te inspireren en kruisbestuivingen tussen de verschillende activiteiten te bereiken. In de eerste jaren is gewerkt aan een vaste collectie die de verschillende ruimtes een eigen uniek karakter hebben gegeven. Daarnaast worden spraakmakende exposities georganiseerd door Hilvaria Studio’s Foundation. Deze wisselende tentoonstellingen vinden met name plaats in de Leuvenzaal en het Ei als expositieruimte, en regelmatig in de bosrijke omgeving van het gebouw. Het Ei is door zijn bijzondere vorm voor veel kunstenaars een inspiratiebron geweest en heeft tot unieke exposities geleid.

Iedere zondag is Hilvaria Studio’s opengesteld voor publiek van 11.00 uur tot 17.30 uur om de exposities te bezoeken. Daarnaast worden regelmatig

Een korte rondleiding langs de vaste collectie

Bij wijze van welkom staan bij de entree van Hilvaria Studio’s de extravagante reuzenschoenen van de Belgische diva Liliane Vertessen. Aan de overzijde en in de Hal bevinden zich aan de wand de houten beschilderde coulisseachtige panelen van René Korten en tegenover liggend in de nissen, de visuele vertellingen van Fred van Eldijk. Twee immens grote landschapstekeningen en een klein schilderij van de hand van Han Klinkhamer stellen het landschap nadrukkelijk aanwezig en leggen daarnaast een direct verband met de grote waterwand die via de glazen pui vanuit de Hal op het terras te zien is. Ook in Regiekamer, Montagekamer en Opkamer zijn werken van Han Klinkhamer te vinden. Voor een zekere mate van landerige vrolijkheid zorgen de assemblages in oranje RAL 2009 van J.H.J. van Melis in het Museumcafé en de bar. Hij is ook de ontwerper van het Hilvaria Studio’s servies dat voorzien is van het kenmerkende motje en eikeltje op het glazuur. In de Kodakzaal is ruimte geboden aan een enorme muurschildering van Jan van den Berg die een gehele zijde en de achterzijde van de tribune beslaat. De diepblauwe kleur en gouden plaatjes zijn beeldbepalende elementen van de zaal geworden. Achter de tribune in de gang die toegang geeft tot de verschillende werkkamers en het verhoogde terras vindt u nog een werk van keramist Rob Brandt.

Wisselende exposities

De wisselende tentoonstellingen vinden voornamelijk plaats in de Leuvenzaal, het Ei en de omloop boven de Regiekamer en wisselen drie keer per jaar. Daarnaast worden er regelmatig bijzondere optredens georganiseerd op zondag. In de agenda vindt u ons programma of u kunt zich opgeven voor onze nieuwsbrief of volgen via facebook.

Qua ligging is Hilvaria Studio's uitermate geschikt als expositieruimte in de buurt van Goirle, Hilvarenbeek en Tilburg. Maar heeft ook een goede regionale functie voor Zuid-Nederland of Noord-Brabant.