Concert

Liveoptredens en muziek in ons theater

Hilvaria Studio’s is altijd nauw verbonden geweest met muziek. In de jaren 70 was Hilvaria Studio’s een beroemde opnamestudio waar grote namen als Cat Stevens en Genesis hun platen opnamen. Nog steeds bieden we graag een podium aan aankomend en gevestigd talent op kunstzinnig en cultureel gebied. Hilvaria Studio’s Foundation,  de onafhankelijke kunststichting van Hilvaria Studio’s, organiseert regelmatig bijzondere performances passend bij de wisselende exposities. Daarnaast stellen wij onze zalen op zondag beschikbaar voor gezelschappen om een optreden te verzorgen voor hun publiek. Hou onze agenda op de website in de gaten, volg ons op facebook of schrijf u in de voor nieuwsbrief.

Zelf een concert organiseren?

Hilvaria Studio’s heeft een aantal ruimtes die zeer geschikt zijn voor concerten, dansvoorstellingen of theater. De Leuvenzaal heeft een mooie dragende akoestiek en is daarom zeer geschikt voor bijvoorbeeld koren of strijkensembles. Ook het fraaie uitzicht op de bossen wordt enorm gewaardeerd door de bezoekers.

De Kodakzaal heeft een heel direct klinkende zachte akoestiek die de ruimte uitermate geschikt maakt voor opnames, versterkte bands en optredens van singer-songwriters. De oplopende tribune zorgt voor een perfecte zichtlijn. Regelmatig worden in de Kodakzaal ook projecties gebruikt om de optredens te ondersteunen. In zowel de Leuvenzaal als de Kodakzaal kan gebruik gemaakt worden van de fraaie Bechsteinvleugel die vroeger gebruikt werd in de Studio en waar vele bekende artiesten op hebben gespeeld.

Omdat Hilvaria Studio’s muzikanten een warm hart toedraagt bieden we op zondag de mogelijkheid om tegen een scherp tarief onze ruimtes te huren voor optredens van amateurgezelschappen en professionals.  Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. Na afloop is er op zondag ruimte om gezellig te borrelen in ons Zondagcafé.

Qua ligging is Hilvaria Studio's uitermate geschikt als theater in de buurt van Goirle, Hilvarenbeek en Tilburg. Maar heeft ook een goede regionale functie voor Zuid-Nederland of Noord-Brabant.