Afscheid

Uitvaartcentrum

Nabestaanden vinden het belangrijk om een uitvaart of herdenking persoonlijk in te vullen. Een sfeervolle omgeving kan hierbij veel toevoegen. Voor zowel grote als kleine gezelschappen bieden Hilvaria Studio’s een prettige en verstilde omgeving voor een afscheidsbijeenkomst, een condoleance of beide. We leiden u graag rond in ons gebouw om de mogelijkheden te laten zien en kunnen u adviseren om de wensen van u en van de overledene zo goed mogelijk vorm te geven. U kunt hiervoor een afspraak maken of gewoon een keer langs komen tijdens ons Zondagcafé.

Afscheidsbijeenkomst en condoleance - Uitvaartlocatie

Vaak komen directe familie en vrienden voorafgaand aan de afscheidsbijeenkomst samen in het Museumcafé. In deze huiselijke omgeving kan rustig een kop koffie gedronken worden en kunnen nabestaanden elkaar in alle rust begroeten. Desgewenst kan de overledene voorafgaand aan de uitvaartdienst opgebaard worden in de serene omgeving van het Ei of het buiten gelegen Paviljoen. Gasten kunnen hier afscheid nemen van de overledene die vervolgens binnengebracht wordt in de Leuvenzaal. In deze lichte ruimte kan een ceremonie plaatsvinden waarbij de levensgrote raampartij, met uitzicht op de bossen, een natuurlijk decor biedt. De Leuvenzaal heeft een capaciteit voor 350 personen (200 zitten + 150 staan). Mocht deze capaciteit niet toereikend zijn dan kan er altijd een live videostream opgezet worden naar de Kodakzaal, een theaterzaal met oplopende tribune voor 160 personen. Na afloop kan er in het Museumcafé en in de Hal getroost en gecondoleerd worden met bijvoorbeeld een kop soep, een smakelijk broodje of een glas wijn. Uiteraard zoals u en de overledene dit het liefst zouden zien.

indicatie

Omdat iedere uitvaart een andere opzet heeft en een andere omvang, variëren de kosten. Om toch een globaal beeld te schetsen vindt u hierbij de belangrijkste kosten (genoemde prijzen zijn inclusief btw) op een rijtje. Voor het gebruik van Leuvenzaal, Ei, Museumcafé en Hal rekenen we een huursom €1100,-. Op eigen terrein hebben we 75 parkeerplaatsen. Vaak is dit niet voldoende bij uitvaarten. Om dit te ondervangen kunnen we het aangrenzende parkeerweiland inhuren voor €150,-. Deze prijs is inclusief twee parkeerbegeleiders die het parkeren in goede banen leiden. Voor een goed verloop van een ceremonie is het essentieel dat de speeches goed hoorbaar zijn en dat de muziek sprankelend te horen is. Hiervoor is een professionele geluidsverzorging noodzakelijk. Deze kunnen we bieden vanaf €514,-. Een voorstel voor de condoleance maken we graag op maat voor u passend bij uw wensen.

Qua ligging is Hilvaria Studio's geschikt als uitvaartcentrum of uitvaartlocatie voor uw afscheid in de buurt van Goirle, Hilvarenbeek en Tilburg. Maar heeft ook een goede regionale functie voor Zuid-Nederland of Noord-Brabant.