Over Hilvaria Studio's

De ondernemers

Christiaan en Ellen zijn sinds de oprichting de ondernemers achter Hilvaria Studio’s. Met veel enthousiasme en oog voor de wensen van hun gasten doen ze er elke dag alles aan om iedereen zich thuis te laten voelen in de omgeving waar ze zo trots op zijn. Christiaan onthaalt zijn gasten persoonlijk en doet niets liever dan elke wens die zij hebben te vervullen. Terwijl hij een heerlijke cappuccino voor u maakt of een goed advies geeft bij het bijzondere bierassortiment, vertelt hij u met veel liefde over de ontstaansgeschiedenis van Hilvaria Studio’s en de rijke historie. Voor al uw vragen kunt u altijd bij hem terecht en hij geeft graag een rondleiding door het gebouw om meer te vertellen over de geschiedenis en de bijzondere kunstcollectie.

Ellen zult u vinden in de keuken waar ze haar liefde verwerkt in het eten dat ze maakt voor haar gasten. Wat als een passie ooit begon, is uitgegroeid tot een professionele, maar nog altijd zeer persoonlijke, invulling van de culinaire wensen met een vrouwelijk touch. Haar brownies met stukjes witte chocola hebben een eigen reputatie opgebouwd als beste uit de omgeving, maar ook haar taarten en muffins, altijd rechtstreeks uit de oven, zijn alom geliefd. Haar liefde voor verse ingrediënten en nieuwsgierigheid naar nieuwe trends en wensen zorgen altijd voor een passende culinaire invulling.

Visie

In een turbulente wereld waar steeds meer behoefte ontstaat aan eigenheid en onthaasting is Hilvaria Studio’s een plek waar mensen zich vrij voelen en zichzelf mogen zijn. De fundamenten; natuur, hedendaagse kunst en architectuur, versterken elkaar en vormen de basis voor een unieke beleving. Ontmoeten, inspireren, vieren en afscheid nemen in een ontspannen omgeving staan hierbij centraal en gaan hand in hand.

In een ongedwongen setting bieden we onze gasten de mogelijkheid een bijeenkomst te houden waarin zijzelf en hun wensen centraal staan. Vanuit ervaring en vakmanschap bieden we maatwerk, ontzorgen u met flexibiliteit, inlevingsvermogen en vriendelijkheid.

Wij koesteren onze directe omgeving vanuit een gevoel van verbondenheid en bieden een podium voor maatschappelijke en culturele activiteiten. Onze duurzaamheidsprincipes zijn gebaseerd op een sterke betrokkenheid bij de wereld om ons heen, gezond leven en respect voor de natuur.

 

Cultuurprijsnominatie

In 2008 werden Hilvaria Studio’s genomineerd voor de Brabantse Cultuurprijs, een stimuleringsprijs voor talentvolle culturele ondernemers die driejaarlijks wordt uitgeloofd door de Provincie Noord-Brabant “voor een baanbrekend initiatief dat zich onderscheidt door aantoonbaar cultureel ondernemerschap”. Samen met twee andere kandidaten werd gedongen naar het prijzengeld van €20.000 die aangewend zou worden voor de overname van een tribune van het Chassétheater in Breda om te plaatsen in de op dat moment in verbouwing zijnde Kodakzaal. Met de verbouwing van de voormalige studioruimte tot een theaterzaal hoopten Hilvaria Studio’s niet alleen hun conferentiegasten een auditorium te bieden, maar ook een podium op zondag voor verschillende (amateur)gezelschappen om op te treden.

Hoewel Hilvaria Studio’s de meeste publieksstemmen ontvingen, koos de jury helaas toch voor een ander initiatief. De ambitie voor de realisering van de theaterzaal bleef echter ongewijzigd en inmiddels is de Kodakzaal voorzien van een comfortabele inschuifbare tribune en verheugen Hilvaria Studio’s zich nog altijd in de brede steun die gevoeld is bij het stemmen voor de prijs.